På denne bloggen kan dere følge med på Vidar og Lene sin reise i Latin, og Sør-Amerika! Vi skal være på tur fra 18.januar til 15.august.
Vi kommer til å oppdatere med bilder, reisenotat og anna:)


torsdag 18. mars 2010

En liten oppdatering...

Ett av bildene fra Funarte

Nå er det for lenge siden vi har gitt våre trofaste lesere en oppdatering på hva vi holder på med for tiden. Vi begynner å lure på om tiden går fortere her nede enn hjemme, for før vi vet ordet av det er det mandag på ny!

Sist helg var vi på en veldig hyggelig tur til Esteli med ped-studentene for å besøke to av våre lærere. De jobber på universitetet i Esteli, men har noen forelsninger med oss her i Leòn! Esteli er kjent for mange ting. Det ene er murmaling, og det andre er sigarer. For uten disse to tingene sies det at når du er i Esteli må du gå på casino og synge karaoke. Vi fikk kun tid til den siste... Yesterday - Beatles er jo som kjent en brukenes karaokesang! Esteli er vennskapsby med Stavanger. Siden Esteli er verdenskjent for sine dyktige murmalere, så ville nok Siddisene ha en del av kaka!

I Esteli drives det mye med frivillig arbeid for barn. Vi besøkte to steder. Det ene var for barn med fysiske/psykiske behov. Her er tanken å lære dem opp til å komme ut i arbeidslivet. De laget alt fra lys til kirkebenker. Et veldig bra tiltak for dem som ikke får gå på skole.


Vi var også å besøkte Funarte, det er et sted hvor barn kan komme hver lørdag å uttrykke seg på andre måter enn de får gjøre på skolen.

I hovedsak er prosessen på følgende måte: en leder forteller en historie, historien inneholder gjerne temaer som man ellers ser lite til her nede. Vold i familien, alkoholmissbruk ol. Når lederen er ferdig får barna i oppgave å lage noe ut ifra det de har hørt. Ellers gikk tiden med til handlig i byen og refleksjoner rundt arbeidet som gjøres her.


Denne uken er siste uken vår i praksis. På mandag tok vi med oss barna på det lokale markedet. Her selger de kjøtt, fisk og frukt! På tirsdag besøkte vi en fruktfarm i nærheter av Leòn. Selv om de ikke har så mye ressurser, tar de barne med seg på mye morro og lærerikt. Vi har også fremlegg om denne ukaNorge, og viser barna våre hvordan vi har det. Det virket som om de likte det! De 4 ukene i praksis har gått veldig fort. Vi har også opplevd 40 grader denne uka. Og de sier det bare vil bli varmere! Men vi klager ikke, vi nyter hver dag her nede. Plutselig er vi hjemme i kalde Norge! ;)
Om en god uke får vi besøk hjemmenfra! Det gleder vi oss veldig til.

Planen for helga er å reise til en kaffifarm i Matagalpa, men her vi bor har rundt 10 stk. blitt syke. Mye tyder på at det er omgangssyke...Lene er en av de 10. Vidar holder fortsatt ut, men er vel kun et tidsspørsmål før han også blir syk. Hvis Lene ikke blir frisk, så blir vi bare her i Leòn å slapper av.

Snakkes plutselig!

2 kommentarer:

  1. Hei Vidar og Lene.
    Kjekt å lese på bloggen deres, så lærer jeg litt om et annet land. Kos dere mens dere har tid, det er "nå det er", viktig å være tilstede her og nå, plutselig er dere hjemme igjen. Ta vare på dere selv, og hverandre.
    Klem fra Bjørg

    SvarSlett
  2. Hei,
    KulturTron sender en hilsen. Ta godt vare på de gamle. Si de kan bare ta ei uke ekstra for her er kaldt og regn. Ingen krusenblomma å se. Kos dere vilt og gale alle sammen.
    TRON

    SvarSlett