På denne bloggen kan dere følge med på Vidar og Lene sin reise i Latin, og Sør-Amerika! Vi skal være på tur fra 18.januar til 15.august.
Vi kommer til å oppdatere med bilder, reisenotat og anna:)


tirsdag 11. mai 2010

Hva den siste tiden har bydd på...










Siden sist har vi opplevd mye....

  • Vi har hatt noen flotte dager i Granada, og opplevd hva den byen har å tilby, absolutt å anbefale! Her bodde vi på Oasis, et utmerket hostel som har alt en backpacker kan ønske seg! Hengekøyer, vask av tøy, morgensmad og en telefon hjem om man måtte ønske det!

  • Vi har spist på kanskje den beste restauranten vi kan huske, El Terser Ojo. (Det tredje øyet) Stemningen var til å ta og føle på, og maten var himmelsk. Vi var der 2 ganger, selv om prisene var stive i forhold til det vi var vant med i Leòn. Takk til vår kjære Borgny for godt tips!

  • Besøkte både det lokale markedet med alt fra frukt og grønt til sokker og plastikboller, og kunstmarkedet i Masaya hvor vi så alt fra malerier til masker og vinholdere. Vi fikk kjøpt litt av hvert, så gled dere til dere får se det!

  • Besøkt Laguna de Apoyo. Det er et svært vulkankrater som er blitt fullt med vann øver mange, mange år. Vannet inneholder mye mineraler, og er derfor veldig sunt å bade i! Her var det nydelig, og vi tilbrakte en dag hvor vi bare slappet av i hengekøyer, leste, badet og Lene fikk masasje av en blind mann som var helt fabelaktig! Det å bli masert av en blind har Lene nå skjønt er noe spesielt!
  • Krysset grensen til Costa-Rica, det var en omstendelig prosses, med passkontroll både en og to ganger, lange køer og språk problemer. Vi skjønte lite av det som foregikk, men tok følg strømmen trikset! Da vi endelig satt på bussen igjen var noen timer slått ihjel!

  • Her i C.R har Lene har fått sine første myggstikk. Det var ikke mindre enn 50 stk på det ene beinet, og Vidar har fått 30 på foten. Men at Vidar får myggstikk er helt normalt. Sånn kan det gå når noen kroppsdeler havner utenfor myggnettet. Vi har tatt litt Syrtec for å hindre kløing og diverse. Velkommen til Costa-Rica! ;)

  • Vært i en av de mange nasjonalparkene her. Rincon de la Vieja. Sett både slanger (les slange, eller en liten orm...ikke sikker), fugler, fossefall, mini vulkaner, kokende gjørme(!) og ikke minst store, STORE trær! Det ble en del gåing, men det har vi bare godt av. En fantastik dag og start på vårt opphold her i C.R!

  • Innimellom har vi skrevet på oppgave, det er en utfordring å motivere seg til skriving på tur, men faget er heldigvis interesant, så vi får det til. Men vi har begge komt godt i gang og vi nærmer oss slutten på 30 gode studiepoeng.

I morgen reiser vi videre igjen. Målet er å nå Poerto Viejo de Talamanca, det ligger ved den karibiske kyst, og det skal visst være voldsomt fint over der. Vi gleder oss veldig til det!

Bilder fra den siste uka kommer snart... Pga dårlig nett klarer vi ikke legge ut bilder foreløpig! GLED DERE til vakre bilder!!!

1 kommentar:

  1. Hei Lene og Vidar

    Nå er jeg straks ferdig på jobb og i morgen får vi besøk fra Norge vi gleder oss..

    Spennende å komme til ny plasss tenker jeg dere opplever jo syjt mye, vi snkkes


    KLem
    Geir

    SvarSlett