På denne bloggen kan dere følge med på Vidar og Lene sin reise i Latin, og Sør-Amerika! Vi skal være på tur fra 18.januar til 15.august.
Vi kommer til å oppdatere med bilder, reisenotat og anna:)


onsdag 7. juli 2010

Hei!
Det er en stund siden sist oppdatering. Vi har opplevd mye paa de siste 14 dagene, og tilbrakt mange timer paa buss...

De siste dagene i Rio gikk med paa aa besoke verdens storste urbane skog som ligger midt i Rio. Vi fikk ogsaa tid til aa besoke jesusstatuen med en storartet utsikt over Rio. I et omraade som heter Lapa er det en kar som har et stort trappeprosjekt. Han samler inn fliser fra hele verden og fliselegger en laaang trapp. Han har jobbet med dette i ca 15 aar... Det var utrolig fargerikt, og vi kjopte et lite bilde og fikk autografen av den kjente kunstneren!

Etter 10 dager i Rio var det paa tide aa komme seg videre, vi traff to koselige jenter fra Danmark som vi reiste til Isla Grande med. Sine og Kristina var vaart reisefolge i nesten en uke, og vi hadde noen flotte og avslappende dager paa paradisoya Isla Grande. Det var faktisk et lite paradis, og vi ville ikke reise derfra! Paa Isla Grande hiket vi til Lopez Mendez, det skal vaere en av de flotteste strendene i Brasil, og den var virkelig flott. Sanden var nesten som aa gaa i kram sno. Neste dag reise vi paa en baattur hvor vi snorklet i to forskjellige laguner. Den blaa og den gronne lagune. Navnene kommer av at vannet de forskjellige plassene er gront og blaatt. Her saa vi mange flotte fisker og en stor sjostjerne.
Ellers spiste vi mye god fisk, reker og solte oss paa stranden. Det ble ogsaa tid til litt fotball-vm.

Neste stopp paa reisen var Foz do Iguazu, forst paa den brasilske side og saa den argentinske siden. Det var en lang busstur fra Isla Grande til Iguazu. Forst 8 timer, deretter 15 smaa timer paa buss. Men det gikk overraskende greit. Disse fossefallene kan ikke beskrives med ord eller bilder. De maa bare oppleves, og det er ufattelig hvor alt vannet kommer ifra. Vi maa innromme at den argentinske siden var enda mer spektakulaert, her kunne vi gaa langs fossene og komme naermere fossene og oppleve deres kraft og lyd.

Paa den brasilske siden motte vi en fransk gutt som heter Mael. En veldig hyggelig kar som vi har reist sammen med til Argentina og byen Salta. Det var en busstur paa 25 timer paa 2 etapper. Men det gikk ogsaa bra! Bussene her er gode, og dersom man kjorer paa natten sover man mesteparten av tiden. Salta ligger nord i Argentina. Her har vi naa vaert i noen dager, det er en bra by og vi har utforsket byen de siste dagene. Vi har besokt et museum hvor de har tre barn som ble funnet i 1999 paa nesten 7000 meters hoyde. Hvor det er kaldt og mindre oksygen, derfor er de helt inntakt. De er fra inkatiden, dvs at de er ca 500 aar gamle. Det var nesten skummelt aa se hvor god stand de var i. De er fryst ned og oppbevares i spesielle rom. Ganske sprott! Vi blir en ekstra dag i Salta fordi vi tror Lene har faatt solstikk etter en tur opp til et utkikkspunkt over Salta. Hun laa store deler av dagen igaar med feber og hodepine. Hun er bedre idag, men vi bruker dagen til aa slappe av aa se semifinalen i vm.

I morgen reiser vi videre til Cafayate, som skal vaere en nydelig liten plass hvor de er kjent for god vin. Vi har ogsaa bestilt flybilletter fra Buenos Aires til Ushuaia den 29 juli. Vi fant ut at det nesten var samme pris aa ta buss som aa fly, pluss at med buss tar de ca 48 timer, mens med fly 3 timer. Vi gleder oss til aa reise helt sor, men forst skal vi altsaa til Cafayate, Mendoza, en svipptur innom Chile og se Andesfjellene og mye mer!

Bilder kommer snart fordi vi ikke har traadlost internett her, og maa bruke hostellets PC.

Til slutt vil vi gratulere Jeanette og Magne med bryllupet 03.07.10! Gratulerer med dagen paa etterskudd!

Helt til sist vil vi takke alle som folger med paa reisen vaar!

2 kommentarer:

  1. Hei,

    Dette er Tron i Kvam. Har lest litt på bloggen og blir nesten utkjørt bare av å lese. dere må være fulle av inntrykk. Vi har nettopp vært 12 dager i Hellas og har mye å fordøye....
    Kos dere i videre med hverandre, nye venner og med opplevelser. Karin hilser. Det regner litt i Sokndal og nå er det 16 grader. Jordbær i hagen. Hadde nytrukken makrell til middag idag. Ikke så værst i Sokndal heller
    TRON

    SvarSlett
  2. ÅÅ, tusen takk! :-) Vi hadde en helt fantastisk dag!!! Nå er vi tilbake på jobb.. Gleder oss masse til dere kommer hjem nå:-) *Jeanette & Magne*

    SvarSlett