På denne bloggen kan dere følge med på Vidar og Lene sin reise i Latin, og Sør-Amerika! Vi skal være på tur fra 18.januar til 15.august.
Vi kommer til å oppdatere med bilder, reisenotat og anna:)


søndag 31. januar 2010

Helg i Nicaragua!

I Nicaragua har de også helg, og det kom godt med etter en "hard" uke med spansskurs. Helga har gått med til utflukt, restaurantbesøk, reggekonsert og avslapping.

Det hele startet på fredagskveld på La terrasse M, en perle av en restaurant med fantastisk god mat og drikke. Biffen smeltet på tunga, og vi vil påstå at det er en av de beste biffene vi har smakt. Her skal foreldrene Haugland og Sirevåg tas med for en bedre middag. GLED DERE! Prisene står ikke i stil til maten, det er svært billig. For en biff med alt tilbehør betaler vi 50 kr...

På lørdag stod vi opp klokken 5, vi skulle på sjøen/stranden og inn i Mongroveskogen. På sjøen fikk vi fisket litt! Vidar fikk en stor makrell! Mona og Jenny, to klassevenninner fikk også fisk. De fikk tunfisk. (mye mindre enn Vidar sin! ;)) Da vi kom frem til stranden vi skulle være litt på fikk vi jogget litt og badet kroppene våre. Så gikk ferden videre inn i Mongroveskogen, her fikk vi nok en gang hilse på noen små krokodiller og mange fugler.


Da vi kom tilbake fra turen, fikk vi noen lokale til å tilberede fiskene våre på nicaraguansk måte. Dvs ris, kål og lefser. Det ble en veldig god lunsj til 20 Cordobas (6 kr.) Vi tok lokalbussen hjem igjen. Denne turen på 30 min kostet oss hele 10 corobas pr pers. (3 kr.)



På lørdagskvelden fikset vi oss litt og gikk ut for å se på livet i Leon. Vi fikk servert rom og cola på uteterrassen ved konsertområdet. Denne "drinken" er så og si nasjonaldrikken her i landet. Det ble ikke så sene kvelden, siden vi hadde vært oppe siden klokken 5. Vi var i seng rundt 12, noe som er det seneste vi har vært oppe siden vi kom. Her i Nikka blir det mørkt i 6 tiden, så kveldene føles lange, og derfor blir vi trøtte tidliger enn normalt.

Idag har vi bare slappet at i sola/skyggen, brynet hjernene våre på spansk og pedagogikk, laget god mat og nå skriver vi på bloggen. Dagene her nede er veldig varme, det føles som om det blir varmere og varmere. Lene har blitt brun, Vidar har blitt litt rød og satser på at han blir brun etterhvert...

7 kommentarer:

  1. Hei. Høres fint ut medfisketurer, mat og drikke. Store kontraster til oss her i Norge med fortsatt mer snø. Det er ikke så kaldt lenger, mellom 0 og -6. Jeg var ute med Stifinnerne og rente på akebrett i kveld i snøvær.Så Vidar lengter vel hjem når han får høre det. Mammaog pappa på Haua hilser.

    SvarSlett
  2. Hei,Hei! Har hatt besøk,men måtte jo inn å sjekke bloggen før jeg la meg.Flott tur på havet,og fisking..litt av en SVÆRING Vidar fikk!Du da jenta mi,ikke noe napp på deg he,he..men det blei jo fiskemiddag til alle med en så stor fisk. Ja,gleder oss til biff på resturant LA Terasse høres bra ut. Mange flotte bilder,det ser jo bare deilig ut.Lykke til videre med skole,etc.. og vær forsiktig. Glad i dere! God Natt fra mamma Gunn

    SvarSlett
  3. Hei en hilsen fra Brage. Fisketuren på havet virket spennende. Gleder meg til den saftige biffen. Mange fine bilder. Nå er jeg godt over til dag skift igjen. Dere for fortsatt ha en fin dag.
    Hilsen Pappa

    SvarSlett
  4. Vidar blir sikkert brunn et par dager før derre kommer hjem! HAha;) ha ein forsatt fine tur. He fått laget ein skyp konto til mamma og pappa. Vidar sin konto fant jeg og la til i listen.Det er ikke mikrofon på stasjonere pcèn så må vente til mamma kommer tilbake fra kurs og spa på fredagen! Hilsen Stian

    SvarSlett
  5. Så gøy å følge med på hvordan dere har det! Høres ut som en veldig annerledes hverdag der enn her. Her er det kaldt, og idag er det totalt kaos på sørlandet!? Masse snø og vind, og dere vet jo åssen sørlendinger takler det..-dårlig!!! Magne har brøytevakt, så han brøyter natt og dag.. Jeg derimot, koser meg hjemme etter jobb med fyr i peisen og god TV-underholdning i kveld! Ellers er livet veldig bra her å<3 Var på bryllupsmesse på søndag btw, hehe.. Masse klemmer fra Jeanette:-)

    SvarSlett
  6. Heisan

    moro å følge dere på bloggen virker spennende å være på fiske ture oppleve den lokale maten osv..Dere blir sikkert kjempe flinke i spansk etterhvert.

    Kos dere vidre

    Klem

    Geir og Stine

    SvarSlett
  7. Heisann Sjønne folk!
    Det virke som om dåkke he the time of your lifes... Nyt reisen videre, tenke på dåkke!
    ...å du Vidar: Ikkje gi opp!! (fargen komme nok.. Nøttebrun som Lars-bamsen...)

    Savne dåkke-klem frå Simmen

    SvarSlett