På denne bloggen kan dere følge med på Vidar og Lene sin reise i Latin, og Sør-Amerika! Vi skal være på tur fra 18.januar til 15.august.
Vi kommer til å oppdatere med bilder, reisenotat og anna:)


torsdag 21. januar 2010

Varmt, svett, bading, høye bølger, lang strand og egenkomponert middag på Casa Iguana

Buenos Tardes!

I dag tidlig, nøyaktig 08.00 tok vi taxi fra Casa Iguana til Playa Penitas... Ordvekslingen med taxisjåføren var ikke stor, men vi klarte få han til å stoppe i minibanken og deretter kjøre oss ut til havet:) I tillegg laget vi en fin liten setning ved hjelp av lommeordboken som førte til at han hentet oss kl 4/quatro! Spansk må vi rett og slett lære oss, skal vi overleve her nede;) Og vi vil påstå at vi er godt i gang.

Vi kom oss ut til stranden, hvor fiskebåtene lå i strandkanten og folk tok det med ro å nøt livet. Idyllen slo inn over oss, til tross for fattige kår og at ingenting var som i Norge. Vi tok sjansen og gikk inn på en "Resturant" der vi etter litt stotring på spansk fikk bestilt fersk fisk. Som etter enda litt mer stotring vi fikk forklart at vi ønsket godt stekt. Det smakte herlig, og dagen var godt i gang.... Stranda dukket plutselig opp etter litt vimsing i gatene. Den strakte seg milevis begge veier, mens Vidar fortvilt gikk å letet etter skygge - la Lene seg ned å nøt solen. Solkrem faktor 20, i 20 lag ble redningen. Og vi er ikke solbrente, ikke Vidar en gang;)

Utpå ettermiddagen gikk vi inn på Oasis å tok en velfortjent kald øl, før sjåføren heldigvis kom å hentet oss for hjemveien til Casa Iguana.

I Nicaragua har de cordobas, hvor 20 cordobas tilsvarer 1 dollar. Vi har nå blitt så internasjonale at vi rekner det meste i US Dollar! Så det er med andre ord billig for det meste, ja i grunn alt...

Leon Supermarket har vi satt våre ben på i dag for første gang! Dette blir ikke siste turen, og vi var godt fornøyd med utvalg og priser... Handlet for 344 cordobas og fikk MYE for pengene. Blant annet middag bestående av pasta, tomatsaus, fersk brød, brokkoli og en Miller.

Vi er de eneste som har kommet og venter på storinntrykk i helgen. Så vi nyter dager i stillhet før Casaen blir proppfull av Norske studenter som ønsker å lære seg spansk(spanskkurs).
Selve skolen starter ikke før 8.februar. Og innen det skal vi meste sannsynlig flytte til Casa Santigao hvor vi er så priviligerte å få EGET bad.

Vi har det bra og koser oss!

Hasta luego:)

6 kommentarer:

  1. Hei. Nå prøver vi å komme inn på den nye bloggen. Det hørtes veldig bra ut det dere har opplevd til nå og dere måbare lære dere mest mulig språk til vi kommer slik at vi slipper kommunikasjonspromlemer.Fint med bilder.
    hilsen mamma og pappa Haua

    SvarSlett
  2. Så bra dere har kommet inn på den nye bloggen! Ja vi skal pugge og lære slik at vi kan fikse kommunikasjonen når dere kommer:)
    Håper alt er bra på Haua!

    SvarSlett
  3. Hola amigos.
    Det ser egentlig ganske greit ut på den playan!! Habla espanol, no problemas senor!!!
    Følger spent med videre.
    Vaya con dios, amigos.

    SvarSlett
  4. Den anonyme er Tomy, fikk ikke kommentert med navn og nettadd. Bare så dere vet det!!!

    SvarSlett
  5. Vaya con dios... hehe! Takk for det du!
    Det er bra dere følger med. Dersom du ikke klarer å skrive inn navnet og nettadressen(du må ikke skrive inn nettadr.) kan du bare skrive inn navnet i teksten...

    SvarSlett
  6. Høres ut som dere har det varmt og godt. Her er det kaldt fremdeles, men i morgen er det meldt mildvær. Fint at dere er igang med å lære språket. Læres nok best ved å bruke det i dagliglivet. Fine bilder, får litt innblikk i hvordan dere har det. Kos dere videre og hold oss oppdatert. Glad i dere. Klem mamma og pappa på Haua

    SvarSlett